Romeo Vladescu nu are nici 40 de ani și este deja unul dintre cei mai de succes antreprenori din piață montajelor de acoperișuri. Firma lui, Saar Ambient, care lucrează pentru producătorul de țiglă metalică Wetterbest, și-a deschis un showroom în zona AFi Palace – Artsani, la ieșirea din Ploiești spre Bucov. E un showroom singular în această piață. De ce acest demers, în condițiile în care acoperișul este o marfă care se vinde de obicei chiar pe șantierul casei pe care o construiești? “Ca să-i scap pe clienți de ţepe”, explică chiar Romeo Vladescu.
De ce ai făcut un showroom? E probabil singurul showroom al unui montator de acoperișuri, din oraș? Genul ăsta de demers nu era cumva treaba producătorului?
Producătorul cu care lucrez eu, Wetterbest, a decis de ceva vreme să lucreze doar cu distribuitori proprii, acreditați. Relația devine astfel de un business-to-business pur, disciplina financiară e asigurată, și lipsesc bătăile de cap, pe care le-am preluat noi, distribuitorii. Acesta este motivul principal pentru care am făcut showroom-ul: e un mod de a reprezenta brandul Wetterbest, de a arata asocierea firmei mele cu acest brand, dar este și o cale de a elimina ţepele.
La ce fel de ţepe te referi? Și cum elimină un showroom ţepele?
În domeniul montajelor de acoperișuri piață este încă destul de sălbatica. Montatorul iți vine pe șantier și, pe genunchi, iți face o diagrama complicata, din care nu pricepi nimic, și-ți spune că trebuie să cumperi niste piese, de care n-ai auzit niciodată. Ce se pune pe casa, în realitate, este imposibil de verificat. Nu te pricepi, nu ai cum să-ți dai seama daca s-au montat accesorile potrivite cu tabla aleasa de tine, daca piesele sunt originale sau niste făcături ieftine și proaste. Nu știi nici macar cate și unde sunt, în acoperiș.
Noi oferim o altfel de experiență. Chemăm clientul aici, și, prezentându-i toată gama de produse originale puse la dispoziție de producător (lucru imposibil în șantier), hotăram împreună ce soluții și ce materiale folosim, în cel mai transparent mod cu putință… Lucrăm cu cel mai bun producător de componente de acoperișuri, nu cu niște neica-nimeni care îndoaie tabla proastă într-un grajd. Îi oferim acces la softurile cu care lucrăm, să vadă proiectarea, și îi furnizam schițe tehnice, nu desene pe carnețel. Îi oferim sfaturi, exemple, portofoliu și nu în ultimul rând, ponturi de identificare a produselor neconforme din piață( ștanțe producător, coduri de grosimi și coduri ale țărilor producătoare de materie primă), subliniind astfel garanția tehnică a montajului, și cu una morală.
Ce sfaturi ai pentru cineva care vrea să-și schimbe acoperișul? Cum se poate proteja de furnizori neserioși și de țepari?
Toate sfaturile mele sunt pe blog. Și îi rog și pe clienții mei să le citească. Acoperișurile reprezintă un domeniu destul de tehnic, dar semnele unei prestații proaste, sau ale unei țepe, sunt destul de ușor de observat, dacă vrei și știi unde să te uiți.
Sfaturile lui Romeo Vladescu
- De ce să nu-ți iei tabla de la producători
- Alege distribuitorii acreditați
- Evită gratuitățile
- Cum alegi brandul de tiglă metalică
- Rețeta unei țepe cu tiglă metalică
- Fii atent la dimensiuni
- Lucrează cu profesioniști, nu cu amatori
- Cum convertești un pod într-o mansardă
- Cum alegi accesoriile bune